Εύα Στεργίου

Είμαι απόφοιτη Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ψυχολογία της Εργασίας (University of Sheffield, U.K.). Φοιτώ στο διετές μεταπτυχιακό «Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία σε Ιατρικό Πλαίσιο» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Από το 2012 εώς το 2018 συνεργάστηκα με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου αναλαμβάνοντας ανθρώπους σε ψυχοθεραπεία ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης και συμμετέχοντας στην κλινική διάγνωση και αξιολόγηση μέσω κλινικών συνεντεύξεων και διαγνωστικών tests. Εργάστηκα ως Ψυχολόγος στην εταιρεία Ceva Logistics για 5 μήνες και στην οργάνωση σεμιναρίων ενηλίκων στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης για 2 χρόνια.

Έχω παρακολουθήσει το ετήσιο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο στην Κλινική Ψυχοπαθολογία από την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ε.Π.Ι.Ψ.Υ, αποκτώντας την αντίστοιχη πιστοποίηση. Επιπλέον, έχω ολοκληρώσει τον διετή κύκλο Εισαγωγικών διαλέξεων στην Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία και το ετήσιο σεμινάριο στην Ελληνική Ψυχοσωματική Εταιρεία. Έχω εμπλουτίσει τις γνώσεις μου παρακολουθώντας το ετήσιο σεμινάριο «Το άγχος στον έφηβο» στο Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων του Γ.Ν.Α Γ. Γεννηματάς. Συνεχίζω να εξελίσσομαι μέσω της συμμετοχής μου σε ομάδες εργασίας Κλινικών Ψυχολόγων  αλλά και μέσω της προσωπικής μου θεραπείας με Μέλος της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας.

Ευα Στεργιου

Από το 2015 εργάζομαι ως Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια στο ιδιωτικό μου γραφείο στην Ελευσίνα αναλαμβάνοντας ενήλικες και εφήβους.